Täällä jo kattiloita ja patoja kolistellaan ja
vispilöitä kiillotellaan. Vielä hetkisen kun odotellaan, niin Opiston
keittiöissä alkaa tapahtumaan.
Opiston keittiökokit Tuija, Minna ja Teemu
toivottavat mukaan kokkailemaan ja laittamaan yhdessä ruokaa opiston
keittiössä.
Ypäjän Yön tapahtumassa otettiin jo alkua ja
tuntumaa maustekurssiin. (Kurssi ohjelmistossa 8.10.2016)
Ypäjällä maustetunnistustehtävässä oli
selvitettävänä 6 erilaista maustetta. Tässä vielä oikeat mausteet, niille jotka
olivat mukana maustetehtävässä.
1. Muskottipähkinä
2. Tähtianis
3. Rosmariini
4. Rakuuna
5. Maustepippuri
6. Korianteri
Mausteet antavat makua ja herättävät
ruokahalua. Mausteilla saa helposti vaihtelua tuttuihin ruokalajeihin.
Bataattikeitto saa sopivasti syksyyn potkua muskottipähkinästä. Raikas
hedelmäsalaatti tekee liiton tähtianiksen kanssa. Tomaatti-Rosmariinileipä
hurmaa tuoksullaan.
Maustekurssilla perehdytään mausteisiin,
opetellaan maustamista ja mausteryhmiä. Maustamaan oppii vain maistellen,
haistellen ja taas maistellen.
Opiston keittiössä tehdään koemaistot yhdessä,
ja tietysti hyvällä fiiliksellä. Tervetuloa rohkeasti mukaan kokkailemaan!
Teksti ja kuvat: Tuija