maanantai 5. syyskuuta 2016

Terveiset Opiston keittiöltä



Täällä jo kattiloita ja patoja kolistellaan ja vispilöitä kiillotellaan. Vielä hetkisen kun odotellaan, niin Opiston keittiöissä alkaa tapahtumaan.

Opiston keittiökokit Tuija, Minna ja Teemu toivottavat mukaan kokkailemaan ja laittamaan yhdessä ruokaa opiston keittiössä.

Ypäjän Yön tapahtumassa otettiin jo alkua ja tuntumaa maustekurssiin. (Kurssi ohjelmistossa 8.10.2016)
Ypäjällä maustetunnistustehtävässä oli selvitettävänä 6 erilaista maustetta. Tässä vielä oikeat mausteet, niille jotka olivat mukana maustetehtävässä.

1. Muskottipähkinä
2. Tähtianis
3. Rosmariini
4. Rakuuna
5. Maustepippuri
6. Korianteri

Mausteet antavat makua ja herättävät ruokahalua. Mausteilla saa helposti vaihtelua tuttuihin ruokalajeihin. Bataattikeitto saa sopivasti syksyyn potkua muskottipähkinästä. Raikas hedelmäsalaatti tekee liiton tähtianiksen kanssa. Tomaatti-Rosmariinileipä hurmaa tuoksullaan.
Maustekurssilla perehdytään mausteisiin, opetellaan maustamista ja mausteryhmiä. Maustamaan oppii vain maistellen, haistellen ja taas maistellen.
Opiston keittiössä tehdään koemaistot yhdessä, ja tietysti hyvällä fiiliksellä. Tervetuloa rohkeasti mukaan kokkailemaan!

Teksti ja kuvat: Tuija